Vaccinatie

Bij Dierenkliniek Spaarne kunt u terecht voor het vaccineren van uw huisdier. Wij zijn van mening dat regelmatige controle en preventieve zorg erg belangrijk zijn. Dieren kunnen ons helaas niet vertellen dat ze zich niet lekker voelen en ze laten het ook niet altijd duidelijk merken.

Het advies van Dierenkliniek Spaarne is om uw huisdier tenminste 1 keer per jaar te laten controleren en indien nodig, ook te vaccineren. Regelmatig vaccineren is voor dieren van alle leeftijden belangrijk. Vaccinaties zijn bedoeld om besmettelijke ziekten te voorkomen of de ziekteverschijnselen na besmetting minder ernstig te maken.

Lees hier waarom vaccineren zo belangrijk is!

GEZONDHEIDSCONTROLE

Bij ieder bezoek aan Dierenkliniek Spaarne voert de dierenarts een gezondheidscontrole uit. Tijdens deze controle wordt onder andere het gewicht, de oren en ogen, het hart, de longen, de buik, het gebit en de vacht en nagels van uw huisdier bekeken. Op deze manier kunnen onderliggende aandoeningen vaak al in een vroeg stadium worden herkend. Denk hiermee aan bijvoorbeeld een hartruis, gebitsproblemen of nierfalen.

Hoe eerder een probleem bekend is, hoe beter te behandelen en hoe minder ongemak (en onvoorziene kosten) het voor uw dier en voor u als eigenaar oplevert.