Voedingsadvies voor uw hond of kat

Voeding speelt tegenwoordig bij dieren een grote rol bij de behandeling van diverse aandoeningen. Denk hierbij aan problemen als artrose, huidproblemen, overgewicht of blaasgruis. Deze medicinale voeders zijn zo samengesteld dat door de samenstelling bijvoorbeeld ervoor zorgt dat de huid in een betere conditie blijft door toevoeging van omega-3 vetzuren, blaasgruis oplost, het kraakbeen in een betere conditie blijft zodat uw hond minder pijnlijk is bij het lopen of er minder calorieën inzitten. Soms is alleen een verandering van voer voldoende om de problemen onder de duim te houden of te laten verdwijnen.

Naast dat voeding wordt gebruikt bij de behandeling van diverse gezondheidsproblemen, is een gewone dagelijkse voeding ook erg belangrijk. Zo heeft bijvoorbeeld een pup van een groot ras andere voeding nodig dan een pup van een klein ras.

Onze assistentes Kelly de Klerk en Nicole van den Dolder zijn gediplomeerd voedingsdeskundige. Bij hun kunt u terecht voor alle vragen over dieet en preventieve voeding. Ook kunnen zij een persoonlijk advies geven over de hoeveelheid voeding die u uw huisdier moet geven.

Wilt u meer informatie wat betreft voeding? Neem dan contact met ons op!

 

dierenarts heemstede