Het gebit van de hond

“Mijn hond eet nog, dus hij zal wel geen pijn hebben in zijn bek”. Wij horen eigenaren dit dagelijks zeggen in de spreekkamer als wij het gebit van hun hond nakijken. Echter, niks is minder waar. Honden zijn meesters in het verborgen houden van pijn in hun bek. Zelfs met de meest rotte kiezen zien wij dieren nog eten. Maar dat betekent niet dat ze geen pijn hebben!

80% van de honden heeft gebitsproblemen. Deze problemen variëren van ontstoken tandvlees (ook wel gingivitis genoemd), teruggetrokken tandvlees, blootliggende wortels en losse/rotte elementen (ook wel parodontitis genoemd) tot aan elementen met gaatjes, afgesleten of afgebroken elementen en problemen in de bek door een verkeerde stand van elementen.

Behalve dat een hond pijn in zijn bek heeft door deze gebitsproblemen, loopt hij ook continu met een ontsteking in zijn lichaam rond met alle gevolgen van dien. Ook kunnen gebitsproblemen behoorlijk stinken. Niet echt lekker als we weer eens een goedbedoelde lik of knuffel krijgen!

Reden genoeg dus om ieder dier met een gebitsprobleem te behandelen. Maak een afspraak en kom langs zodat we samen kunnen kijken hoe de staat van het gebit is en of er een behandeling nodig is.

Lees hier alles over hoe een gebitsbehandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn van een gebitsbehandeling en waarom wij altijd dentale röntgenfoto’s maken!