HET CHIPPEN VAN UW KAT

Helaas raken er ieder jaar veel katten zoek nadat ze ontsnapt of verdwaald zijn. Om ervoor te zorgen dat deze katten zo snel mogelijk weer terug kunnen naar hun baasje is het belangrijk dat ze gechipt én geregistreerd zijn. Als u gaat reizen met uw kat is een chip verplicht.

Met een chip voorziet u uw kat van een persoonlijk identificatienummer, welke vervolgens geregistreerd wordt bij de daarvoor aangewezen databank.

HOE WORDT EEN KAT GECHIPT?

Het chippen van uw kat is een kleine handeling. Met behulp van een injectienaald wordt de chip, welke ongeveer zo groot is als een rijstkorrel, onder de huid geplaatst. Wij zorgen er vervolgens voor dat de chip voor u wordt geregistreerd bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. U krijgt hier op het door u aangewezen adres een bevestiging van. Indien uw kat mee gaat reizen moet het chipnummer met de datum van plaatsing door een dierenarts in het paspoort worden genoteerd.

Voor het plaatsen van een chip kunt u een afspraak maken tijdens het spreekuur. U kunt er ook voor kiezen om het tegelijk met de sterilisatie of castratie te laten doen.