Seniorencheck kat

Katten zijn erg goed in het verbergen van kwalen. Hierdoor worden bepaalde aandoeningen vaak pas te laat opgemerkt. Soms hebben ze een wat minder glanzende vacht of vermageren ze wat. Soms worden ze wat kieskeuriger met hun eten, drinken ze meer of beginnen ze af en toe te braken terwijl ze dat niet eerder gedaan hebben. Soms merk je dat ze wat minder soepel bewegen, laten ze het opeens niet meer zo toe dat u hun nagels knipt, komen ze wat vaker bij u liggen of ruiken ze wat minder fris uit hun bek… Allemaal subtiele hints dat er iets aan de hand kan zijn.

Bij Dierenkliniek Spaarne zijn wij ervan overtuigd dat problemen voorkomen of behandelen als ze nog niet zo ernstig zijn een veel beter resultaat heeft, het makkelijker is en ook goedkoper en minder belastend is voor uw kat. Daarom bieden wij u bij Dierenkliniek Spaarne de Seniorencheck aan!

Wat houdt een Seniorencheck in?

  • Bij een seniorencheck plannen wij een consult van 30 minuten voor u in. Hierin hebben wij ruim de tijd om alle zaken met u te bespreken en u vragen te kunnen beantwoorden
  • Uw kat wordt gewogen en uitgebreid nagekeken
  • Wij nemen bloed af bij uw kat voor een uitgebreid bloedonderzoek. In dit onderzoek testen wij o.a. het bloedbeeld, elektrolyten, nieren, schildklier, alvleesklier suiker en de leverwaardes.
  • Wij meten de bloeddruk van uw kat
  • Er wordt een uitgebreid urineonderzoek gedaan
  • Indien gewenst worden de nagels geknipt

Nadat alle testen zijn uitgevoerd worden de uitslagen met u besproken en wordt met u overlegd of een behandeling raadzaam zou zijn. Is dit het geval, dan nemen wij met u door welke behandeling dit is. Alles wordt duidelijk gecommuniceerd en gaat in overleg met u.

Veel voorkomende aandoeningen bij oudere katten zijn o.a.:

Wilt u meer weten over de seniorencheck of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op!

Vragenlijst seniorencheck kat invullen

 

kat-senior