Waarom vaccineren?

Konijnen laten niet altijd zien dat ze ziek zijn. Het is daarom belangrijk dat u uw konijn tijdig laat vaccineren en zo nu en dan laat nakijken door de dierenarts.

Er zijn twee ziekten waartegen wij uw dier inenten, namelijk Myxomatose en het RHD virus (zowel RHD1 als RHD2). Myxomatose en RHD zijn beiden virale konijnenziektes die ook huiskonijnen regelmatig wordt gezien. Beide virussen hebben in de meeste gevallen helaas een fatale afloop. Door uw konijn te vaccineren kunt u ze tegen deze ziektes beschermen. Een eenmalige jaarlijkse vaccinatie is al voldoende voor een goede bescherming.

Uw konijn kan vanaf een leeftijd van 5 weken gevaccineerd worden. Na de vaccinatie duurt het 3 weken voordat er voldoende immuniteit tegen de betreffende virussen is opgebouwd.

Vaak is er nog het misverstand dat konijnen die binnen leven niet gevaccineerd hoeven te worden. Ook binnen-konijnen kunnen wel degelijk besmet worden. Dit gaat via insecten, besmet voer of doordat u als eigenaar ziekteverwekkers onder de schoenzolen of aan uw handen mee naar binnen neemt.

Als u met uw konijn bij ons komt voor de vaccinatie dan krijgt hij of zij ook een algehele gezondheidscheck. Hierbij luisteren we naar het hartje en de longen, voelen we in de buik, kijken we de oren en ogen na en kunt u met uw verdere vragen bij de dierenarts terecht.

Wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op!