Ik ben Thirza Luckhardt, paraveterinair dierenartsassistente en trotse eigenaar van mijn Schipperke Meis.

Tijdens mijn jeugd woonde ik 3 jaar op Bonaire: Op al mijn kinderfoto’s sta ik wel met een zwerfhondje, hagedisje of parkietje te poseren. Ik kan mij dan ook niet anders heugen dan dat ik altijd al een bijzondere band heb met dier en natuur. In mijn vrije tijd ging ik in die tijd altijd helpen in het asiel. Toen we terug emigreerde wilde ik dierenartsassistente worden, vanaf mijn 13e levensjaar ben ik vrijwilligers werk gaan doen bij een dierenartspraktijk in de buurt en daarna ben ik de opleiding gaan doen.

Ook ga ik graag op avontuur, ik houd van mooie reizen en het liefst gecombineerd met werk: Zo heb ik met sledehonden gewerkt onder het Noorderlicht, schapen verlost in Friesland en meegedaan met een sterilisatie/castratie project in Roemenië.

Het leukste aan het werk vind ik het contact met zowel dier als eigenaar. Ook de laatste levensfase vind ik fijn om te begeleiden, ik ben dan ook afgestudeerd als uitvaartondernemer. Als mensen een eerlijke, open blik nodig hebben kunnen zij die van mij altijd verwachten.

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij dierenkliniek Vondelpark, ik ben trots op onze nieuwe locatie en het leuke team dat we hebben. Ik vind het fijn om ergens te werken waar ik anderen naar toe zou verwijzen als ze een second opinion willen.